Nu is de tijd rijp om met dit mooie, fijne ras te fokken.

Onze kinderen zijn groot en zelfstandig en ik heb ruimte in mijn hoofd en de tijd om met Mies een nestje te fokken. Ik wil het graag zo zorgvuldig mogelijk doen. Na alle fok regelementen te hebben bestudeerd en veel te hebben rondgevraagd heb ik het gevoel voldoende voorbereid te zijn. Ik heb verschillende lezingen bijgewoond over fokken en de ontwikkelingen van de pups in de eerste 14 weken.

Het allerbelangrijkste vind ik de kans op gezonde, vrolijke pups zo groot mogelijk te laten zijn. Mijns inziens doe ik dat door de regels die beide ras verenigingen opgesteld hebben nauwkeurig te volgen.

Dus van Mies haar heupen en ellebogen zijn röntgen foto's gemaakt. Deze zijn beoordeeld door de Raad van Beheer en het resultaat is goed. HD-A en ellebogen vrij.  Alle resultaten zijn te bekijken op de site van de Raad van Beheer onder het kopje Dutch Dog Data.

Daarnaast zijn haar ogen getest (ECVO). Ook bij deze uitslag scoorden haar ogen op goed. Ze is vrij van oogziekten.  Haar DNA is getest op  aandoeningen die vaker voorkomen bij labradors. De test resultaten zijn hieronder in te zien op de pagina: pups.

Als er pups geboren worden zullen ze goed verzorgd worden. Ze krijgen goede voeding en we zullen ervoor zorgen dat de pups uitgebreid gesocialiseerd worden. Op medisch gebied dragen we o.a. zorg voor inentingen en ontwormen. De Raad van Bestuur zal DNA afnemen en de pups chippen.

De pups krijgen een officiële FCI stamboom en een Europees paspoort.

Wij verkopen pups met een koopcontract met bijlagen.   

Onze aangevraagde kennelnaam "Van De Bovenstal" is goedgekeurd! De pups zullen de naam van de kennel meekrijgen op hun stamboom. 

 

 

 

Certificaat Canifit
PDF – 190,9 KB 420 downloads